Duurzaamheid

Warmtenet van Hoogeland
In Hoogeland is duurzaamheid een belangrijk aandachtspunt. Er zal dan ook een innovatieve manier van verwarmen en verkoelen worden toegepast door middel van restwarmte van tuinbouwkassen.

Centraal in de wijk zijn twee collectieve warmte- en koude-opslagsystemen (bronclusters) geplaatst, die zijn voorzien voor seizoensmatige opslag. In de zomer leveren de kassen warmte aan, die via een leidingnet naar de warmte- en koude-opslagsystemen in de wijk gaan. Vervolgens is deze warmte in de winter te benutten voor de verwarming van de woningen. Alle woningen in Hoogeland zullen op dit systeem worden aangesloten en de verwachting is daarmee een CO² reductie tot wel veertig procent.

Hoogeland is de eerste, grote nieuwbouwontwikkeling in Nederland waarbij deze methode wordt gehanteerd. Het energiesysteem is gebaseerd op collectieve warmte- en koude-opslag (wko) in de bodem en individuele warmtepompen. De warmtepompen zijn elektrisch en met tapwaterboiler.

Wonen en besparen met energiezuinige installaties
De woningen op Westeiland worden met duurzame, levensloopbestendige materialen en volgens de energiezuinige normen van het Bouwbesluit gerealiseerd. Met innovatieve, technische installaties worden de woningen extra modern, comfortabel, duurzaam en onderhoudsarm gemaakt. Standaard worden de woningen voorzien van vloerverwarming.

Persoonlijk huis met individuele kopersopties
Als koper van een van de woningen kun je individueel kiezen voor extra zonnepanelen om je nieuwe huis nog duurzamer te maken. Daarnaast komt er een uitgebreide keuzelijst waarin je voor diverse opties kunt kiezen om je woning naar eigen smaak en comfortniveau te maken.

Duurzaam bouwen
Ook tijdens de realisatie is er veel aandacht voor duurzaamheid. De aannemer gebruikt op de bouwplaats duurzame materialen, beperkt zoveel mogelijk het afval en wil verspilling tegengaan.

De voordelen van nieuwbouw

Het kopen van een nieuwbouwwoning heeft vele voordelen. Je bepaalt volledig zelf de inrichting en afwerking van de woning: een unieke kans om je persoonlijke woonwensen volledig te verwezenlijken. De eerste jaren is aan een nieuwbouwwoning

nauwelijks onderhoud nodig. Daarnaast worden de woningen op Westeiland uitstekend geïsoleerd met duurzame materialen. Door de goede isolatie kan fors bespaard worden op de energielasten.

Bergruimte en parkeren

Het merendeel van de woningen is voorzien van een naastgelegen berging van ten minste 8 m². Dat is ruim genoeg voor het stallen van een aantal fietsen en andere grote bezittingen. Bij de varianten B1 en C1 is er een oprit inbegrepen die gebruikt kan worden als

privéparkeerplaats voor de woning (geldt niet voor bouwnummer 8). Voor de woningen zonder oprit komt er op het eiland een algemene parkeerplaats met ruim aantal plekken voor de bewoners van Westeiland en eventuele bezoekers.

Woningdossier

Wanneer je besluit een woning te kopen op Westeiland krijg je van ons een persoonlijk online woningdossier. Alle informatie over je nieuwe woning vind je terug in dit dossier: denk bijvoorbeeld aan plattegronden en technische omschrijvingen. Uit het aanbod van woningopties kies je precies die zaken die je tijdens de bouw extra wilt laten realiseren in je woning. Het financiële plaatje zie je direct helder in beeld.

Je kopersbegeleider onderhoudt contact met je via dit systeem, bijvoorbeeld voor het verzenden en aanpassen van tekeningen. Wanneer alles volledig naar wens is, kun je de gekozen opties digitaal bestellen en ondertekenen. Heb je liever persoonlijk contact met een adviseur? Indien gewenst kan het woningdossier ook als leidraad dienen bij een gesprek met je kopersbegeleider. Na oplevering blijft je persoonlijke woningdossier je naslagwerk voor alle eerdere communicatie en documenten die betrekking hebben op de aankoop van je nieuwe woning.