Diverse landschappen voor in- en ontspanning binnen handbereik

Westeiland wordt onderdeel van de woonwijk Hoogeland, in het zuidoosten van Naaldwijk. Naaldwijk kenmerkt zich door de dynamische tuinbouwsector en een karakteristiek stadshart, waarin de rijke historie is terug te vinden in traditionele bouwwerken en monumenten. Verder biedt de directe omgeving prachtige natuur, cultuur en gelegenheid tot recreatie en ontspanning. Naaldwijk blijft verrassen!

Voor een groot dorp heeft Naaldwijk een opvallende, hechte gemeenschap. In een gemoedelijke, dorpse sfeer is er veel veiligheid en interactie tussen de inwoners. Voor een gezellige middag of ontmoeting hoef je alleen maar de wijk of het centrum in. “Beter een goede buur dan een verre vriend.”

Naaldwijk

Centrum Naaldwijk
  • Centrum Naaldwijk
  • Recreatie
  • Voorzieningen
Bruisend
Centrum Naaldwijk

Als één van de grotere dorpen in het gebied Westland is Naaldwijk het hart van de gemeente. Het centrum is gevuld met meer dan 150 winkels wat iedere dag weer zorgt voor een levendige sfeer. Je kunt er gemakkelijk een hele middag shoppen of ongedwongen rondstruinen tussen de traditionele bouwwerken. Het winkelgebied van Naaldwijk heet niet voor niets Winkelrijk.

Bij mooi weer kun je de gezellige, wekelijkse markt op het Wilhelminaplein verkennen of een van de tientallen knusse straatjes er omheen. Het overdekte winkelcentrum De Tuinen en de Woonboulevard Naaldwijk bieden je het hele jaar door winkelplezier. De laatste zondag van de maand is het koopzondag, wat regelmatig gecombineerd wordt met kleinschalige, lokale evenementen.

Ook rondom de feestdagen is het Wilhelminaplein vaak het decor van diverse events. Bekende evenementen zijn Westland Culinair, de Vroege Vogel Actie en het Fashion Weekend. Een typisch Westlands evenement is Westland Reünie waarbij Naaldwijk een week lang op zijn kop staat met de braderie, rommelmarkt, wielerronde, kermis en allerlei feestprogramma’s. Gegarandeerd gezelligheid in en rond het centrum.

Naast een ruim aanbod aan winkels beschikt het centrum ook over een variëteit in cafés en restaurants waar je voor een lunch of diner kunt aanschuiven.

Ontspanning
Recreatie

Naaldwijk wordt omringd door een grote diversiteit aan landschappen. Dit biedt tal van recreatiemogelijkheden en maakt Naaldwijk een heerlijke uitvalsbasis voor in- én ontspanning op of aan het water.

Op slechts drie kilometer afstand liggen diverse stranden. Kies voor Hoek van Holland of  ’s Gravenzande, beide binnen vijftien minuten bereikbaar. Een heerlijke plek om te zonnen, te zwemmen of te picknicken is dus altijd binnen handbereik.

Een bijzondere omgeving in Naaldwijk is het kassengebied. Deze plek wordt gedomineerd

door de tuinbouwsector en staat garant voor een unieke tocht. De kassen geven een speciaal aangezicht en kennen een schoonheid op hun eigen manier. Het gebied kan onder andere op de fiets worden afgelegd.

Verder biedt de directe omgeving prachtige natuur, cultuur en gelegenheid tot recreatie en ontspanning. Heel veelzijdig is het duinengebied met diverse mogelijkheden voor outdoorsport. Hikend, moutainbikend of zelfs te paard kan dit gebied worden verkend. Groen kun je opzoeken in Het Prinsenbos of in recreatiegebied De Wollebrand.

Dichtbij
Voorzieningen

Naaldwijk heeft een divers aanbod aan onder andere scholen, sportclubs en verenigingen. Bijvoorbeeld bij Sportpark Hoge Bomen kunnen je kinderen of jijzelf sporten op eigen niveau, alleen of met buurtgenoten. Het sportpark heeft onder andere een binnen- en buitenzwembad, een fitness en buitensportvelden.

De nieuwbouwwijk Hoogeland wordt naast woningen ook voorzien van onder andere scholen en woonzorgzones, zodat de wijk op zichzelf een compleet concept is dat de nodige voorzieningen extra dichtbij huis kan aanbieden.