Een nieuwbouwwoning financieren op Westeiland: ontdek de mogelijkheden.

In een nieuwbouwwoning woon je toekomstbestendig, comfortabel en duurzaam. Bovendien krijg je de gelegenheid om de woning precies naar jouw wensen af te werken en hoef je de eerste periode nagenoeg geen onderhoud te plegen. Maar hoe zet je qua financiering de volgende stap in je wooncarrière? We geven je graag een (reken)voorbeeld van de mogelijkheden op financieel gebied.

Overwaarde huidige woning en maandlasten

Mark en Marianne kunnen hun huidige woning voor een bedrag van € 350.000,- verkopen. Op de woning rust een aflossingsvrije hypotheek van € 250.000,-, met een rente van 5% die nog 4 jaar vast staat. De huidige bruto maandlast van deze hypotheek is ongeveer € 1.042,-. Netto betalen zij nu ongeveer € 673,-. Bij verkoop van deze woning hebben zij € 100.000,- overwaarde.

Wonen op Westeiland met een afwerking naar eigen wens

Mark en Marianne willen graag een woning op Westeiland kopen voor € 512.500,-. Bovendien willen zij nog een aantal dingen laten doen aan de woning om deze geheel naar hun wensen op te leveren. Dit zogenaamde meerwerk gaat € 30.000,- kosten en willen zij graag meefinancieren. Inclusief € 2.500,- notariskosten en de kosten voor financieel advies hebben zij een bedrag van € 545.000,- nodig om hun woning te kopen. Mark en Marianne kiezen ervoor om de overwaarde van hun huidige huis te gebruiken om de nieuwe hypotheek te verlagen.

De nieuwe financiële situatie

Mark en Marianne hebben, omdat ze de overwaarde inbrengen, een hypotheek van € 445.000,- nodig om hun nieuwe woning te kopen. Zij kiezen voor een nieuwe aflossingsvrije hypotheek van € 250.000,- (net als in hun huidige situatie) en het restant van € 195.000,- financieren zij met een annuïteitenhypotheek waarmee ze naast het betalen van rente ook het bedrag gaandeweg aflossen. Zij houden van zekerheid op de lange termijn en kiezen nu, in tegenstelling tot de huidige hypotheek, voor een lange, rentevaste periode van 20 jaar. Met een rentepercentage van 2,75% wordt de nieuwe bruto maandlast, waarbij zij ook iedere maand aflossen, ongeveer € 1.323,-. Netto is de maandlast ongeveer € 1.040,-.

Nieuw, duurzaam en royaal wonen

Mark en Marianne hebben straks een duurzame, grotere woning die geheel naar hun wensen is afgewerkt, voor een bedrag dat niet heel sterk afwijkt van hun huidige woonlasten. Door de duurzame maatregelen in hun woning betalen zij ook minder per maand aan de energieleverancier. Bovendien weten zij de komende 20 jaar precies waar zij aan toe zijn en profiteren ze van de huidige lage rentestanden. Het aflossen van de huidige hypotheek kan in veel gevallen zonder boete. Bovendien ontstaat er op de lange termijn meer overwaarde in de nieuwe woning, omdat zij met deze hypotheek meer aflossen ten opzichte van de waarde van de woning.

Ook een persoonlijk advies?

Deze voorbeeldberekening is opgesteld door Raasveld en Bennis en geeft een indicatie van de mogelijkheden, gebaseerd op de huidige rentestand. Een woning financieren is maatwerk en sterk afhankelijk van je persoonlijke situatie. Afhankelijk van jouw omstandigheden kunnen de voordelen kleiner, maar ook groter zijn. Wil je graag weten of een woning kopen op Westeiland mogelijk is en hoe het financiële plaatje eruit kan komen te zien? Maak via onze makelaars een afspraak voor een persoonlijk advies op maat.

13 april a.s. Westlands Woonevent

13 april a.s. vindt het Westlands Woonevent plaats. In het stadhuis aan de Verdilaan in Naaldwijk kun je van 10.00 tot 15.00 uur terecht voor informatie over diverse nieuwbouwprojecten in het Westland, waaronder natuurlijk Westeiland. Je vindt ons op de stand van Rijnpoort Makelaars. Kom en laat je bijpraten over de woningen die op dit moment nog te koop zijn en alle (uitbreidings)mogelijkheden.

Gratis parkeren, gratis transferbussen
Het Westlands Woonevent is uitstekend bereikbaar. Kom je met de auto? Parkeer dan gratis op de ruime parking aan de Laan van de Glazen Stad. Vanaf deze rijden elke tien minuten gratis transferbussen naar het woonevent. Meer informatie over het Westlands Woonevent vind je hier.

westlandswoonevent

Geslaagd inloopevent Westeiland bij Helm & Heus

Zaterdag 2-2 vond er een inloopevent plaats voor geïnteresseerden en kopers van Westeiland bij makelaarskantoor Helm & Heus in ‘s-Gravenzande. Het was een prettige bijeenkomst in een ontspannen sfeer.

Verschillende nieuwe geïnteresseerden hebben zich gemeld. Een aantal mensen koos ervoor direct een optie te nemen op een van de woningen. Ook mensen die de keuze voor Westeiland al hebben gemaakt, waren aanwezig. Zij werden bijgepraat over de ontwikkelingen en hadden de gelegenheid om hun vragen te stellen.

Was u niet aanwezig, maar heeft u wel interesse in een van de woningen die op dit moment nog te koop zijn? Neem dan contact op met één van onze makelaars. Zij vertellen u graag meer over het project.

Maak kennis met Rijnpoort Makelaars

Sinds kort helpen ook de medewerkers van Rijnpoort Makelaars u graag verder bij uw zoektocht naar een geschikte woning in project Westeiland. Makelaars én nieuwbouwspecialisten Angelique Grootscholten en Nikki van der Houwen informeren u graag met enthousiasme over het project, de woningen, het financiële proces en alle facetten die bij de aankoop van een nieuwe woning komen kijken.

 

Rijnpoort Makelaars heeft veel kennis in huis over de aankoop van een nieuwbouwwoning, maar ook als u benieuwd bent naar de waarde van uw huidige woning of naar de financieringsmogelijkheden op het gebied van een hypotheek dan helpen zij u graag verder.

Rijnpoort Makelaars en Rijnpoort Hypotheken en Verzekeringen zijn gevestigd aan de Heulweg 80 in Kwintsheul. Schroom niet om eens te vrijblijvend te informeren over de mogelijkheden!

Inloopevent bij Helm & Heus makelaars

Op zaterdag 2-2 a.s. organiseren wij van 10.00 uur tot 11.00 uur ’s ochtends een inloopevent voor geïnteresseerden. De bijeenkomst vindt plaats op het kantoor van Helm & Heus aan Vreeburghlaan 1, 2691 AA in ‘s-Gravenzande. Ook mensen die de stap al hebben gezet zijn van harte uitgenodigd om kennis te maken met elkaar.

Zoekt u een ruime nieuwbouwwoning, specifiek in het Westland of centraal gelegen tussen Rotterdam en Den Haag? Er zijn nog een aantal woningen beschikbaar. Wij vertellen u vrijblijvend over de mogelijkheden en beantwoorden graag uw vragen.

Kijk voor meer informatie over het inloopevent op Facebook.

 

Actie verlengd: Koop vóór 1 april en profiteer van prachtige aanbiedingen

Door het succes van de actie die vorig jaar is gestart, is besloten om deze actie te verlengen. Wie besluit om vóór 1 april 2019 een woning in Westeiland te kopen, kan profiteren van een prachtige aanbieding bij de woning. Je krijgt dan namelijk gratis een zolderindeling bij de woning aangeboden.

Hiermee heb je, zonder extra kosten te maken, maar liefst vijf slaapkamers in de woning. Heb je aan 3 slaapkamers genoeg? Dan kan je ook kiezen voor een keuken naar keuze cadeau t.w.v. € 5.000 euro of het laten plaatsen van 12 zonnepanelen op het dak!

Koop dit jaar nog
en profiteer van leuke extraatjes

De twee-onder-één-kapwoningen in Westeiland zijn de grootste in haar klasse. Je krijgt dus veel woning voor relatief weinig. De woningen zijn door de ruime mogelijkheden uitbreidbaar tot meer dan 200 m² en daardoor uitermate geschikt voor persoonlijke woonwensen. Er kunnen met gemak vijf slaapkamers worden gerealiseerd. Ideaal voor een (aankomend) groot gezin. Ook de berging kan naar eigen wensen worden ingevuld, bijvoorbeeld het realiseren van een garage of voor een kantoor aan huis welke bereikbaar is via de woning. Zoek in de woningzoeker een beschikbare woning die bij jou past.

Westeiland kenmerkt zich door de ligging aan het water. Om alle kopers een opstapje te bieden voor het creëren van een unieke spot in de achtertuin, is een brede vlonder langs de waterkant standaard inbegrepen. Wie besluit om dit jaar nog een woning in Westeiland te kopen, kan profiteren van nog meer extraatjes bij de woning. Je krijgt dan gratis een zolderindeling bij de woning aangeboden. Hiermee heb je, zonder extra kosten te maken, maar liefst vijf slaapkamers in de woning. Heb je aan drie slaapkamers genoeg? Dan kan je ook kiezen voor een keuken naar keuze cadeau t.w.v. € 5.000 euro of het laten plaatsen van 12 zonnepanelen op het dak!