Kopersavond: blije gezichten, want we gaan van start

De omgevingsvergunning is afgegeven en onherroepelijk. Dit betekent dat de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw kunnen gaan starten! De daadwerkelijke bouwwerkzaamheden starten naar verwachting in januari 2020.

In dat kader organiseerde bouwbedrijf Valkenburg op woensdagavond 16 oktober de kopersavond. Hier waren zowel projectontwikkelaar, bouwer als kopersbegeleider aanwezig  om informatie te geven over bouwtermijnen, afbouwkeuzes, etc.

De kopers feliciteren we bij deze nogmaals, want verhuizen komt steeds dichterbij!

Omgevingsvergunning ingediend

De projectontwikkelaar heeft op 28 juni jl. de omgevingsvergunning voor de bouw van Westeiland bij de gemeente ingediend. Dat betekent dat de aanvraag om te gaan bouwen in behandeling is. Voor de doorlooptijd gelden de wettelijke termijnen.

De meeste woningen zijn verkocht en staan onder optie, maar er zijn nog enkele mooie woningen te koop binnen dit project, waaronder een vrijstaande woning. Kijk voor de precieze stand van zaken bij de woningzoeker!

"Wij waren niet op zoek" Kopers over hun nieuwe thuis op Westeiland

Centraal wonen in Naaldwijk, in een ruime woning aan het water. Dat zijn de ingrediënten die Martijn en Vera aanspreken. Zij zijn de kopers van ‘bouwnummer 18’ in het nieuwbouwproject ‘Westeiland’ in Naaldwijk. Zij vielen voor de duurzame twee-onder-een-kap woning met een woonoppervlak van maar liefst 191 m2.

Even voorstellen

Martijn is 39 jaar en adjunct-directeur op een middelbare school. Zijn vrouw Vera is 35 jaar en bureaucoördinator in de zorg en maatschappelijk werker. Ze woonden al samen in Delft en sinds 2009 in Naaldwijk, waar Martijn is opgegroeid. “In Naaldwijk kregen we onze 2 kinderen, een tweeling, die nu 8 jaar oud is.”

Thuis in Naaldwijk

Martijn en Vera wonen nog met veel plezier in hun huidige huis. Daarom waren ze ook niet actief op zoek naar een nieuw thuis. Echter, met opgroeiende kinderen hielden ze stiekem een oogje open. Martijn: “De ligging ten opzichte van het centrum van Naaldwijk, de snelwegen en andere voorzieningen zoals het sportpark is perfect. En zowel basis- als middelbare scholen zijn allemaal op fietsafstand.” Vera vult aan: “Het modern-landelijke ontwerp van de woning spreekt ons bovendien erg aan. Een mooie bonus is de ligging aan het water op een autoluw ‘eiland’.”

Aantrekkelijk geprijsd

Toen Martijn en Vera in aanraking kwamen met de plannen voor Westeiland, zagen ze meer dan ruimte alleen. “We zien dat de te bouwen woningen op Westeiland scherp geprijsd zijn vergeleken met andere projecten in de omgeving. In combinatie met de lage rentestand van nu, is dit voor ons gewoon een goede deal.”, aldus Martijn en Vera.

Duurzaam wonen

Een belangrijke pijler van het project Westeiland is het duurzame karakter. Vera: “Alle woningen worden gasloos, dat spreekt ons erg aan. Bovendien wordt er gebruik gemaakt van restwarmte. In combinatie met zonnepanelen kunnen we het energieneutraal maken. Dat is goed voor het milieu en het maakt hier wonen ook financieel aantrekkelijk.”

Afbouwen naar wens

Er zijn met de afbouw tal van mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen. Dat hebben Martijn en Vera ook gemerkt: “Wellicht dat we de bovenverdieping nog willen inrichten als loft met een tweede badkamer en een ouderslaapkamer. Maar er zijn zoveel mogelijkheden dat we nog druk aan het bedenken zijn wat voor ons de beste optie is. Ook voor de tuin aan het water hebben we plannen, namelijk veel groen!”

Een nieuwbouwwoning financieren op Westeiland: ontdek de mogelijkheden.

In een nieuwbouwwoning woon je toekomstbestendig, comfortabel en duurzaam. Bovendien krijg je de gelegenheid om de woning precies naar jouw wensen af te werken en hoef je de eerste periode nagenoeg geen onderhoud te plegen. Maar hoe zet je qua financiering de volgende stap in je wooncarrière? We geven je graag een (reken)voorbeeld van de mogelijkheden op financieel gebied.

Overwaarde huidige woning en maandlasten

Mark en Marianne kunnen hun huidige woning voor een bedrag van € 350.000,- verkopen. Op de woning rust een aflossingsvrije hypotheek van € 250.000,-, met een rente van 5% die nog 4 jaar vast staat. De huidige bruto maandlast van deze hypotheek is ongeveer € 1.042,-. Netto betalen zij nu ongeveer € 673,-. Bij verkoop van deze woning hebben zij € 100.000,- overwaarde.

Wonen op Westeiland met een afwerking naar eigen wens

Mark en Marianne willen graag een woning op Westeiland kopen voor € 512.500,-. Bovendien willen zij nog een aantal dingen laten doen aan de woning om deze geheel naar hun wensen op te leveren. Dit zogenaamde meerwerk gaat € 30.000,- kosten en willen zij graag meefinancieren. Inclusief € 2.500,- notariskosten en de kosten voor financieel advies hebben zij een bedrag van € 545.000,- nodig om hun woning te kopen. Mark en Marianne kiezen ervoor om de overwaarde van hun huidige huis te gebruiken om de nieuwe hypotheek te verlagen.

De nieuwe financiële situatie

Mark en Marianne hebben, omdat ze de overwaarde inbrengen, een hypotheek van € 445.000,- nodig om hun nieuwe woning te kopen. Zij kiezen voor een nieuwe aflossingsvrije hypotheek van € 250.000,- (net als in hun huidige situatie) en het restant van € 195.000,- financieren zij met een annuïteitenhypotheek waarmee ze naast het betalen van rente ook het bedrag gaandeweg aflossen. Zij houden van zekerheid op de lange termijn en kiezen nu, in tegenstelling tot de huidige hypotheek, voor een lange, rentevaste periode van 20 jaar. Met een rentepercentage van 2,75% wordt de nieuwe bruto maandlast, waarbij zij ook iedere maand aflossen, ongeveer € 1.323,-. Netto is de maandlast ongeveer € 1.040,-.

Nieuw, duurzaam en royaal wonen

Mark en Marianne hebben straks een duurzame, grotere woning die geheel naar hun wensen is afgewerkt, voor een bedrag dat niet heel sterk afwijkt van hun huidige woonlasten. Door de duurzame maatregelen in hun woning betalen zij ook minder per maand aan de energieleverancier. Bovendien weten zij de komende 20 jaar precies waar zij aan toe zijn en profiteren ze van de huidige lage rentestanden. Het aflossen van de huidige hypotheek kan in veel gevallen zonder boete. Bovendien ontstaat er op de lange termijn meer overwaarde in de nieuwe woning, omdat zij met deze hypotheek meer aflossen ten opzichte van de waarde van de woning.

Ook een persoonlijk advies?

Deze voorbeeldberekening is opgesteld door Raasveld en Bennis en geeft een indicatie van de mogelijkheden, gebaseerd op de huidige rentestand. Een woning financieren is maatwerk en sterk afhankelijk van je persoonlijke situatie. Afhankelijk van jouw omstandigheden kunnen de voordelen kleiner, maar ook groter zijn. Wil je graag weten of een woning kopen op Westeiland mogelijk is en hoe het financiële plaatje eruit kan komen te zien? Maak via onze makelaars een afspraak voor een persoonlijk advies op maat.

13 april a.s. Westlands Woonevent

13 april a.s. vindt het Westlands Woonevent plaats. In het stadhuis aan de Verdilaan in Naaldwijk kun je van 10.00 tot 15.00 uur terecht voor informatie over diverse nieuwbouwprojecten in het Westland, waaronder natuurlijk Westeiland. Je vindt ons op de stand van Rijnpoort Makelaars. Kom en laat je bijpraten over de woningen die op dit moment nog te koop zijn en alle (uitbreidings)mogelijkheden.

Gratis parkeren, gratis transferbussen
Het Westlands Woonevent is uitstekend bereikbaar. Kom je met de auto? Parkeer dan gratis op de ruime parking aan de Laan van de Glazen Stad. Vanaf deze rijden elke tien minuten gratis transferbussen naar het woonevent. Meer informatie over het Westlands Woonevent vind je hier.

westlandswoonevent

Geslaagd inloopevent Westeiland bij Helm & Heus

Zaterdag 2-2 vond er een inloopevent plaats voor geïnteresseerden en kopers van Westeiland bij makelaarskantoor Helm & Heus in ‘s-Gravenzande. Het was een prettige bijeenkomst in een ontspannen sfeer.

Verschillende nieuwe geïnteresseerden hebben zich gemeld. Een aantal mensen koos ervoor direct een optie te nemen op een van de woningen. Ook mensen die de keuze voor Westeiland al hebben gemaakt, waren aanwezig. Zij werden bijgepraat over de ontwikkelingen en hadden de gelegenheid om hun vragen te stellen.

Was u niet aanwezig, maar heeft u wel interesse in een van de woningen die op dit moment nog te koop zijn? Neem dan contact op met één van onze makelaars. Zij vertellen u graag meer over het project.

Maak kennis met Rijnpoort Makelaars

Sinds kort helpen ook de medewerkers van Rijnpoort Makelaars u graag verder bij uw zoektocht naar een geschikte woning in project Westeiland. Makelaars én nieuwbouwspecialisten Angelique Grootscholten en Nikki van der Houwen informeren u graag met enthousiasme over het project, de woningen, het financiële proces en alle facetten die bij de aankoop van een nieuwe woning komen kijken.

 

Rijnpoort Makelaars heeft veel kennis in huis over de aankoop van een nieuwbouwwoning, maar ook als u benieuwd bent naar de waarde van uw huidige woning of naar de financieringsmogelijkheden op het gebied van een hypotheek dan helpen zij u graag verder.

Rijnpoort Makelaars en Rijnpoort Hypotheken en Verzekeringen zijn gevestigd aan de Heulweg 80 in Kwintsheul. Schroom niet om eens te vrijblijvend te informeren over de mogelijkheden!